Honda показала чотирьох роботів-помічників (відео)

Японська компанія Honda показала тизер чотирьох прототипів своєї нової лінійки роботів-помічників 3E.

Як повідомляє The Verge, розробки представлять на конференції Consumer Technology Association, яка пройде в Лас-Вегасі на початку січня.

Роботи-помічники використовуються в самих різних сферах. Вони можуть, наприклад, грати роль «няньки» для дітей, показуючи їм навчальні ролики, або допомагати людям з обмеженими можливостями, як, наприклад, Human Support Robot, розроблений Toyota і протестований в будинку для інвалідів. Роботи можуть навіть замінювати буддистких ченців, як це зробив перший «емоційний» робот Pepper.

На початку наступного року компанія Honda представить цілих чотирьох нових роботів-помічників з лінійки 3E (Empower, Experience, Empathy). Модель 3E-A18 — це невеликий робот-компаньйон, робота якого — виявляти співчуття за допомогою вираження різних емоцій; 3E-B18 — це автоматизоване крісло для пересувань. Третя модель, робот 3E-C18, прототип якого був представлений в жовтні, призначений для перенесення вантажів, а остання модель 3E-D19, — для допомоги в різних сферах діяльності (наприклад, роботі по дому).