В Україні запускається криптовалютний гаманець PrivatCoins

З 1-січня 2018 року в Україні запрацює перший криптовалютний гаманець з функціями банкінгу PrivatCoins.

Про це в інтерв’ю MC Today розповів розробник програми Олексій Грушко.

За словами Грушко, в Україні до біткоїни відносяться виключно як до можливості швидко заробити, інвестуючи в нього і не використовують його як платіжне рішення.

Саме цю проблему, за словами розробника, повинен вирішити проект PrivatCoins.

“Це не просто криптовалютний гаманець, який дозволяє купувати та продавати валюту. Через деякий час в додаток інтегрують функції онлайн-банкінгу”, – зазначив Грушко.

Відзначається, що на старті буде доступно поповнення мобільних телефонів. Далі в планах – все, що є в класичному онлайн-банкінгу: покупка квитків, оплата комунальних платежів і т.д.

За словами розробника, основна мета проекту – дати можливість пересічному користувачеві купувати і продавати біткоїни.

“Припустимо, хтось хоче регулярно з зарплати купувати собі біткоїни на якусь суму. Тобі доводиться спілкуватися з якимось Васею в Телеграма, він тобі кидає номер картки, просить туди скинути гроші … Схоже на обман”, – зазначає Грушко.

“У PrivatCoins сума утримується сервісом, потім сервіс отримує сигнал від системи переказів, що покупець перевів потрібну суму коштів. Потім сума в біткоїни тут же надсилається на рахунок покупця”, – додає він.

Розробник відзначає, що від бажання до покупки криптовалюти проходить 10-15 хвилин.

“Це з урахуванням того, що потрібно дістати з кишені гаманець і банківську карту. Без цього вийде ще швидше”- говорить він.

Купувати біткоїни в системі можна на суму не більше 25 тисяч і не менше 100 гривень за один платіж. В майбутньому це обмеження можна буде зняти, коли приймуть нові юридичні норми.

Запуск гаманця заплановано на січень 2018 року.

Як відомо, біткоїн обійшов рубль за капіталізацією.