НАБУ затримали чотирьох осіб у справі про розкрадання коштів «Держінвестпроекту»

Сьогодні, 12 грудня, детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури здійснили низку обшуків, за результатами яких затримали чотирьох осіб, ймовірно задіяних у корупційній схемі з розкрадання коштів Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України («Держінвестпроект») та ДП «Державна інвестиційна компанія» у сумі 259,2 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«Серед затриманих – екс-заступник голови «Держінвестпроекту», який також був радником директора ДП «Державна інвестиційна компанія»; колишній працівник «Держінвестпроекту»; колишній директор ДП «Державна інвестиційна компанія»; директор низки приватних підприємств з ознаками фіктивності», – йдеться у повідомленні.

За версією слідства, зазначені особи, зловживаючи своїм службовим становищем, уклали фіктивні договори позики між ДП «Державна інвестиційна компанія», ТОВ «ТД «Борисфен» і ТОВ «Боржава резорт» для реалізації національних проектів «Якісна вода» та «Олімпійська надія- 2022». Після отримання коштів, ці компанії, які, на думку детективів НАБУ, від початку не мали можливості для реалізації зазначених проектів, перерахували кошти на рахунки офшорних компаній, підконтрольних службовим особам «Держінвестпроекту».

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ здійснюють з липня 2016 року, після того, як воно було передано з Головного слідчого управління МВС України.

Також зазначається, що 2 серпня в рамках розслідування цього кримінального провадження детективи НАБУ затримали особу, директора одного із приватних підприємств, причетного до розкрадання 94 млн грн ДП «Державна інвестиційна компанія» у 2012-2014 роках.