У Харкові суд залишив під вартою генерал-майора ЗСУ, якого підозрюють у розтраті 2,4 млн грн

Генерал Алімпієв заявив про свою невинність, посилаючись на конфлікт інтересів з керівництвом військової прокуратури, і відмовився від внесення застави.

Апеляційний суд Харківської області залишив без змін рішення райсуду про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 17 січня для начальника Харківського національного університету Повітряних Сил генерал-майора Андрія Алімпієва, якого підозрюють у розтраті 2,4 млн держбюджетних коштів.

Про це повідомили в прес-службі суду.

“Попри те, що в суді були відсутні представники сторони звинувачення – військової прокуратури Харківського гарнізону сил АТО, засідання відбулося. Підозрюваного Алімпієва судді заслуховували в режимі відеоконференції. Суд не прийняв аргументи адвоката Максима Журавльова, і залишив без змін рішення Дзержинського райсуду про запобіжний захід у вигляді утримання під вартою”, – зазначили в суді.

Повідомляється, що засідання Апеляційного суду переносилося двічі.

“Перший раз, унаслідок відсутності адвокатів обох підозрюваних – начальника ВНЗ Алімпієва та його заступника Нікіфорова, другий – через задоволення клопотання військового прокурора про те, що розгляд неможливий без представників спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), куди також передано матеріали справи”.

30 листопада Дзержинський райсуд Харкова обрав арешт, тобто, утримання в СІЗО, на два місяці – до 16 січня 2018 року з можливістю застави в 1,5 млн грн для генерал-майора Андрія Алімпієва, підозрюваного в розтраті 2,4 млн грн держбюджетних коштів. Другий фігурант справи – заступник начальника військового ВНЗ Ігор Нікіфоров узятий під варту на два місяці із запорукою в 1 млн грн. На суді генерал Алімпієв заявив про свою невинність, посилаючись на конфлікт інтересів з керівництвом військової прокуратури, і відмовився від внесення за себе застави.

Сторона звинувачення заявляє, що підозрювані, уклавши додаткові договори на постачання палива за завищеною ціною, діяли умисно.

17 листопада військова прокуратура затримала обох фігурантів за підозрою в тому, що генерал-майор Андрій Алімпієв в період з 10 липня 2016 року по 23 грудня 2016 року, будучи начальником ХНУПС, порушив закон України про здійснення державних закупівель шляхом складання додаткового договору з постачання паливно-мастильних матеріалів на користь 2 фірм: ТОВ “Татнафта-АЗС-Україна” і ТОВ “Мідас-Ойл”, внаслідок чого державі нанесено збитків на 2 млн 430 тисяч грн.