Грузія та Україна таємно домовляються про екстрадицію Саакашвілі, – ЗМІ

У Білорусі між українськими та грузинськими чиновниками проводяться таємні переговори про екстрадицію Міхаїла Саакашвілі.

Про це з посиланням на власну інформацію повідомляє грузинський телеканал «Руставі-2», – пише 112.ua.

Зазначається, що з боку Грузії на переговорах присутній голова Служби державної безпеки Вахтанг Гомелаури. Другу сторону представляють урядові чиновники з України.

«Служба державної безпеки підтвердила інформацію лише після того, як «Кур’єр» (програма телеканалу) зв’язався з агентством. Пізніше на веб-сайті агентства було опубліковано оголошення, в якому говориться, що Вахтанг Гомелаури візьме участь до 100-річчя Служби безпеки в Білорусії», – йдеться в повідомленні «Руставі-2».

Увечері 8 грудня Саакашвілі затримали і доставили до слідчого ізолятора СБУ. Прокурори просили суд обрати політикові запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного браслета. Перед тим Генпрокуратура оголосила Саакашвілі в розшук за трьома статтями Кримінального кодексу: замах на злочин (ч. 1 ст. 15), злочин визнається вчиненим за попередньою змовою групою осіб, якщо його спільно вчинили декілька осіб (два або більше) (ч. 2 ст. 28), сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності (ч. 2 ст. 256).

Генпрокурор Луценко заявив, що Саакашвілі організував акції протесту з метою захоплення державної влади в Україні та сприяння членам злочинного угруповання екс-президента України Віктора Януковича і бізнесмена Сергія Курченка припинення їх кримінального переслідування. Саакашвілі відкинув звинувачення генпрокурора.

11 грудня у столиці розглядали обрання запобіжного заходу Міхеїлу Саакашвілі.  Суд відпустив політика на волю.