Саакашвілі отримав голландську візу, – ЗМІ

Нідерланди задовольнили запит екс-президента Грузії, колишнього голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі на отримання візи.

Про це повідомляє газета De Telegraaf з посиланням на джерела в міністерстві безпеки та юстиції Нідерландів.

“Саакашвілі нещодавно отримав візу нашої країни в посольстві Нідерландів у Києві у контексті возз’єднання сім’ї. 49-річний політик одружений на голландській громадянці Сандрі Рулофс, з якою у нього двоє дітей”, – йдеться в повідомленні.

Минулого тижня повідомлялося, що Саакашвілі отримав пакет документів для виїзду до Нідерландів. Відзначається, що після виходу зі слідчого ізолятора політик ходив до посольства Голландії.

Нагадаємо, 8 грудня, Саакашвілі було затримано співробітниками Національної Поліції.Політику інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 256 “Сприяння учасникам злочинної організації” Кримінального кодексу України. Сторона звинувачення має намір просити суд обрати йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носіння електронного браслета.

Як повідомлялось, вранці 5 грудня у квартирі Саакашвілі прийшли обшуки.

Слідчі Генеральної прокуратури разом зі Службою безпеки затримали екс-очільника Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі після обшуків в його квартирі.

Пізніше активісти звільнили Саакашвілі з поліцейської машини.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі фінансував свої акції в Україні за рахунок злочинного угрупування Януковича, зокрема, Сергія Курченка.

11 грудня Печерський районний суд Києва відпустив екс-президента Грузії лідера партії “Рух нових сил” Міхеіла Саакашвілі на час розслідування.