Ердоган: Туреччина хоче співпрацювати з США в Сирії

Туреччина хоче співпрацювати з США в Сирії, як вона це робить з Росією і Іраном.

Про це заявив президент Туреччини Тайіп Ердоган, його слова наводить Anadolu Agency.

“Ми хочемо співпрацювати зі Сполученими Штатами в Сирії точно так, як ми співпрацюємо з Росією і Іраном. Питання полягає в тому, чи хочуть цього США. Ми будемо раді співпраці з американцями. Якщо хтось робить один крок нам назустріч, то ми без вагань відповідаємо тим же”, – сказав турецький лідер.

Крім цього, Ердоган підкреслив, що навіть якщо Вашингтон відмовиться від співпраці з Анкарою в Сирії, то “Туреччина так чи інакше і в найкоротші строки знищить терористичну організацію партії “Демократичний союз”, яку республіка вважає сирійським відгалуженням Робочої партії Курдистану. “Ми лише хочемо, щоб нам ніхто не заважав і не плутався під ногами”, – заявив він.

Президент Туреччини також знову піддав жорсткій критиці передачу американцями озброєння сирійських курдів. “З того дня, коли мені особисто пообіцяли, що постачання зброї терористам припиняться, в регіон були направлені понад чотирьох тисяч вантажних машин зі зброєю і бронетехнікою. США забезпечили цим зброєю терористів, які діють вздовж турецько-сирійського кордону, після чого вони зовсім осміліли. Тепер Туреччина буде вживати конкретних заходів у цьому зв’язку”, – зазначив Ердоган.