Українські прикордонники не пустили російського співака Кемеровського до Криму

Співробітники Державної прикордонної служби не пропустили російського співака Євгена Кемеровського до анексованого Криму.

Про це повідомила начальник прес-служби Бердянського прикордонного загону Держприкордонслужби України Неля Доценко, передає “Крим. Реалії“.

За її словами, українські прикордонники не пропустили Кемеровського через кордон через відсутність у нього відповідного спецдозволу. Як пояснила Доценко, для перетинання адміністративного кордону з Кримом іноземці та особи без громадянства повинні мати спеціальні дозволи, що видають в органах Державної міграційної служби України.

Також видання повідомляє з посиланням на джерела на КПВВ “Чонгар”, що російський співак згадав, що має нерухомість на території Криму і тому має намір отримати спецдозвіл для перетину адмінкордону в майбутньому.

1 січня 2018 року розпочала роботу система фіксації біометричних даних для громадян 71 країни. Але ще 27 грудня Україна запустила тестовий режим біоконтролю на кордоні з Росією. Зазначимо, що біоконтроль на адміністративному кордоні з окупованих Росією Кримом не стосується громадян України, які проживають на півострові.