Влада Латвії пообіцяла до кінця 2020 року звести паркан на кордоні з РФ і Білоруссю

Результат пошуку зображень за запитом "Ріхардс Козловскіс"Латвія до кінця 2020 року має намір зміцнити і облаштувати державний кордон з Росією і Білорусією.

Про це в середу повідомив міністр внутрішніх справ республіки Ріхардс Козловскіс.

“У цьому році, згідно з проектом, ми повинні закінчити будівництво так званої огорожі на кордоні з Росією загальною довжиною 93 км”, – сказав він в інтерв’ю місцевому телеканалу LNT. При цьому, за його словами, сильні зливи, що обрушилися на республіку восени минулого року, трохи затримали роботи із зведення огорожі на кордоні з РФ.

“На початку цього року повинна завершитися розробка технічного проекту та розпочатися облаштування кордону з Білорусією. В моєму баченні до 2020 року включно ми повинні закінчити облаштування східного кордону – як з Росією, так і з Білоруссю”, – зазначив глава МВС країни.

Для обмеження потоку нелегальних мігрантів Латвія в 2015 році прийняла рішення звести на окремих ділянках кордону з Росією загородження загальною довжиною близько 90 км. На його спорудження влади протягом чотирьох років витратять понад €17 млн. Висота такого паркану з урахуванням колючого дроту складе 2,7 м, на ньому будуть встановлені камери відеоспостереження, а також датчики руху.

У цих же цілях республіка заявила про намір побудувати загородження довжиною 120 км і на кордоні з Білорусією. Роботи з його зведення почнуться в 2018 році, а загальна вартість цього проекту оцінюється в €9,6 млн.