“Народний мер” Маріуполя засудженний за сепаратизм

Суд в Маріуполі Донецької області засудив до тюремного ув’язнення так званого народного мера Олександра Фоменка, який проголосив про своє управління містом під час сепаратистського мітингу 1 червня 2014 року.

Про це передає місцевий сайт 0629.

До травня 2014 року Фоменко займав посаду директора приватного підприємства «Альянс ПС».

У рішенні суддів сказано, що він вступив у змову з представниками незаконної угруповання «ДНР» з метою захоплення влади в місті, хотів зайняти місце «народного мера» і виступав за зміну конституційного ладу України.

Протиправна діяльність «мера» була зупинена правоохоронними органами 12 червня 2014 року.

У суді чоловік частково заперечував свою провину. Він говорив, що все життя займався громадською діяльністю і на мітинги потрапив випадково, де йому нібито пропонували посаду «мера». Фоменко стверджував, що не знайомий ні з ким з членів «ДНР», знав про організацію мітингів тільки з Інтернету і закликав просто створити контролюючий орган за міської влади. Обвинуваченний називав себе громадянином України і наполягав, що не хотів організації інших держав.

Розглянувши всі свідчення свідків і військовослужбовців, що беруть участь в затриманні «народного мера», суд визнав його винним за ч.2 ст.110 КК України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і був засуджений на 6 років і 9 місяців. Час перебування в СІЗО з моменту затримання зараховані в термін відбуття покарання.