Курченко не виплачує зарплату “ДНРівським” шахтарям

Співробітникам Донецького металургійного заводу (ДМЗ) затримують виплату зарплат, повідомляють «Новости Донбасса».

Зазначається, що затримка виплат триває вже кілька місяців, а в січні повинні виплатити зарплату за листопад. Виплати здійснюються готівкою в рублевому еквіваленті.

До захоплення підприємства незаконним угрупованням «ДНР» і введення так званого зовнішнього управління в березні 2017 року, зарплати на ДМЗ виплачувалися на карти української філії Сбербанку Росії в гривнях. У травні співробітники отримали одноразову виплату в розмірі 14 тисячі рублів.

Донецький металургійний завод входить до групи «Донецьксталь» бізнесмена Віктора Нусенкісу. Після захоплення бойовиками промислові потужності були передані на баланс «Внешторгсервіс», компанії, яку пов’язують із українським бізнесменом Сергієм Курченком.

У травні «ДНР» заявила про перший випуск чавуну після простою, а вже в червні донецькі металурги знову призупинили роботу через брак дизельного палива.

Затримка виплат відбувається не тільки на ДМЗ, а й на ряді інших підприємств, контроль над якими втратили українські власники з введенням «зовнішнього управління».

На деяких з них, зокрема на Горлівському хімзаводі «Стирол», в кінці листопада видали продуктові набори тим співробітникам, хто вступив в організацію «ДНР».