Макрон вважає за необхідне дотримуватися принципу верховенства права у боротьбі проти терору

Президент Франції Емманюель Макрон заявив про те, що країни мають дотримуватися принципу верховенства права у боротьбі, яку вони ведуть проти тероризму.

“Наші демократії повинні бути сильними, щоб протистояти тероризму, – сказав Макрон 5 січня на прес-конференції за підсумками переговорів у Парижі з турецьким колегою Тайіпом Ердоганом. – Але в цей же час демократії повинні повністю поважати верховенство закону”.

Макрон зазначив, що “у Франції і Туреччини давні і сильні відносини”. “У нас є спільні інтереси і безліч викликів, на які ми повинні відповісти разом”, – сказав Макрон. Боротьба проти тероризму, за словами французького лідера, є спільним завданням.

“Франція готова повністю внести весь внесок у досягненні цієї мети”, – заявив Макрон. Він нагадав, що в квітні 2018 року в Парижі пройде конференція з питань боротьби з фінансуванням тероризму.

Це перший візит Ердогана у Францію після перемоги Макрона на президентських виборах в травні 2017 року. Однак у двох лідерів вже була можливість зустрітися на полях кількох міжнародних самітів.