КНДР і Південна Корея відновлять гарячу лінію зв’язку між військовими

КНДР і Республіка Корея домовились відновити роботу гарячої лінії зв’язку між військовими двох країн, метою якої є запобігання загострення ситуації на Корейському півострові.

Про це повідомило у вівторок агентство Yonhap.

КНДР завершила технічні роботи, необхідні для відновлення лінії, яка почне працювати в середу, повідомило в свою чергу агентство Reuters з посиланням на заступника міністра об’єднання Республіки Корея Чун Хе Сона. За його словами, представники Пхеньяну сповістили про це південнокорейську делегацію.

Робота каналу зв’язку між представниками збройних сил двох держав була перервана в 2013 році за ініціативою КНДР.

Заступник генерального секретаря ООН з політичних питань Джеффрі Фелтман під час свого візиту в Пхеньян у грудні минулого року закликав сторони відновити канали зв’язку, в тому числі між військовими, щоб знизити небезпеку прорахунків.

Південна Корея і КНДР 3 січня відновили іншу лінію спецзв’язку в прикордонному селі Пханмунджом. 5 січня міністерство об’єднання Республіки Корея оголосила про те, що Пхеньян прийняв пропозицію Сеула про проведення перших з грудня 2015 роки переговорів на високому рівні. Вони почалися у вівторок у Пханмунджоме. Головною темою консультацій стало можлива участь збірної КНДР на майбутніх зимових Олімпійських іграх в південнокорейському Пхенчхані.