Суд завтра розгляне скаргу про тримання під вартою екс-заступника голови «Держінвестпроекту»

10 січня 2018 року, об 11:20 год. в Апеляційному суді міста Києва розглядатиметься скарга сторони захисту на ухвалу слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва про тримання під вартою екс-заступника голови «Держінвестпроекту».

Про це повідомляє прес-служба САП.

Як відомо, 12 грудня 2017 року детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури здійснили низку обшуків, за результатами яких затримали чотирьох осіб, ймовірно задіяних у корупційній схемі з розкрадання коштів Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України (далі – «Держінвестпроект») та ДП «Державна інвестиційна компанія» у сумі 259,2 млн. грн.

Серед затриманих – екс-заступник голови «Держінвестпроекту», який також був радником директора ДП «Державна інвестиційна компанія», колишній працівник «Держінвестпроекту», колишній директор ДП «Державна інвестиційна компанія» та директор низки приватних підприємств із ознаками фіктивності.

За версією слідства, зазначені особи, зловживаючи своїм службовим становищем, уклали фіктивні договори позики між ДП «Державна інвестиційна компанія», ТОВ «ТД «Борисфен» і ТОВ «Боржава резорт» для реалізації національних проектів «Якісна вода» та «Олімпійська надія- 2022». Після отримання коштів, ці підприємства, які за версією слідства від початку не мали можливості для реалізації зазначених проектів, перерахували кошти на рахунки офшорних компаній, підконтрольних службовим особам «Держінвестпроекту».