ГПУ передала до суду обвинувачувальний акт проти мера Бучі Федорука

Генпрокуратура скерувала до Ірпінського міського суду Київської області обвинувачувальний акт щодо мера Бучі та секретаря Бучанської міської ради Київської області.

Про це повідомив спікер ГПУ Андрій Лисенко на своїй сторінці у Facebook.

“За результатами досудового розслідування 09.01.2018 прокурором у кримінальному провадженні обвинувальний акт щодо діючого міського голови та секретаря Бучанської міської ради Київської області, а також колишніх начальників відділу Держкомзему у місті Буча Київської області скеровано до Ірпінського міського суду Київської області за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, тобто умисному, в особистих інтересах, а також інтересах третіх осіб використанні службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам) для розгляду по суті”, – повідомив Лисенко.

Він зазначив: слідство встановило, що службовці протягом 2002-2015 років незаконно передали у власність земельні ділянки лісового фонду загальною площею понад 80 га, що завдало збитки державі на загальну суму 400 млн грн.

Уточнюється, що санкція статті, що інкримінується обвинуваченим, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, та зі штрафом 8500-17000 грн.

Генпрокуратура у серпні 2017 року повідомила про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні проти діючих міського голови Бучі Анатолія Федорука та секретаря Бучанської міської ради Василя Олексюка.

Нагадаємо, що співробітники Генеральної прокуратури України (ГПУ) 21 липня вранці почали обшуки в будинку міського голови Бучі (Київська обл.) Анатолія Федорука, а також Бучанській міській раді. Згодом з’явилася інформація, що обшуки також проходять і в Ірпені. Також з’явилася інформація, що мер Ірпеня Карплюк зник.

Пізніше пояснили, що ГПУ проводить обшуки по 31 адресою за фактом зловживання і перевищення службового становища посадовими особами Бучанської міської ради при незаконному вилучені із власності держави 890 га особливих земель лісового фонду. Єдиним уповноваженим державним органом на виділення цих земель був і залишається виключно КМУ. За попередніми підрахунками вартість цих земель оцінюється в сотні мільйонів грн.

ГПУ в рамках “бучанського справи” розслідує незаконне надання 14 га землі екс-віце-спікера Ігоря Калетника.