НАБУ викрило на хабарі в $500 тис депутата Одеської облради від БПП

Детективи НАБУ та ГПУ повідомили підозру чинному депутату Одеської обласної ради та його ймовірному спільнику за пропозицію співробітнику НАБУ хабаря у розмірі $500 тисяч.

Як повідомляє прес-служба НАБУ, 12 січня 2018 року детективи Національного антикорупційного бюро України спільно з працівниками Генеральної прокуратури України повідомили про підозру чинному депутату Одеської обласної ради та його ймовірному спільнику за пропозицію надати неправомірну вигоду в розмірі 500 тис. дол. США  співробітнику  НАБУ. Дії підозрюваних кваліфіковано за ч.3 ст.369 Кримінального кодексу України («Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі»).

Неправомірна вигода співробітнику НАБУ пропонувалась в обмін за зняття арешту з рахунків приватного товариства (далі – ТОВ), задіяного, за даними слідства, у корупційній схемі з заволодіння коштів бюджету міста Одеса. Йдеться про гроші, отримані від продажу мерії Одеси будівлі за завищеними цінами. На думку детективів, бенефіціаром (вигодонабувачем) ТОВ є підозрюваний депутат Одеської облради.

Як розповіло ІА “Центр новин” джерело в Одеській обасній раді, викрили на хабарі депутата від БПП Олега Бабенка.

Він є двоюрідним братом екс-нардепа Олександра Дубового (Батьківщина), і, на думку НАБУ, кінцевим бенефіціаром компанії, яка і продала мерії дві адмінбудівлі.

500 тисяч доларів, тобто 10% від угоди, Олег Бабенко пропонував за зняття арешту з рахунків фірми  “Девелопмент Еліт”, де лежать 181 млн. грн. за продаж “Євромерії”.

Досьє: Бабенко Олег Анатолійович (1982 р.н.). Член БПП “Солідарність”. Прописаний в селі Катюжанка Вишгородського району Київської області. Балотувався від Кілії (місто в Одеській області України, що лежить на березі Кілійського гирла Дунаю – ред.), всіляко сприяв обранню на посаду місцевого мера.