Трамп закликав союзників США визнати “Хезболлах” терористичною організацією

Президент США Дональд Трамп закликав союзників Вашингтона визнати ліванський рух “Хезболлах” терористичним угрупуванням.

Заяву американського лідера поширив Білий дім.

“Союзники США повинні визнати “Хезболлах” в цілому терористичною організацією”, – зазначив американський лідер в документі, який стосується надання подальшого тиску на Іран.

В даний час тільки ряд країн визнає весь рух терористичним угрупуванням. Євросоюз і Великобританія визнали такою тільки бойове крило цієї організації. Китай нейтрально ставиться до руху і підтримує з ним контакти, тоді як Росія вважає “Хезболлах” законною суспільно-політичною силою.

Трамп також закликав союзників Вашингтона припинити фінансування Корпусу “вартових ісламської революції” (КВІР), що представляє елітні підрозділи іранських збройних сил, а також усіх, хто допомагає Тегерану надавати підтримку тероризму.

“Я закликаю всіх наших союзників прийняти більш суттєві заходи для протистояння іншої ворожої діяльності Ірану. Крім того, наші союзники повинні припинити фінансування КВІР, його ставлеників, а також всіх, хто вносить вклад на підтримку Іраном тероризму”, – наголошується в документі.