Штаб АТО: жоден український військовий не загинув, один поранений

Унаслідок ворожих обстрілів не загинув жоден український воїн, проте один захисник зазнав бойової травми. Військові лікарі кваліфікують стан здоров’я військовослужбовця як задовільний.

Як повідомляє прес-центр штабу АТО, друга половина минулої доби починаючи з 15.30 минула без порушення режиму припинення вогню: “Вздовж усієї лінії розмежування сторін не було зафіксовано жодного обстрілу. Натомість, вчора вдень, російсько-окупаційцні угруповання вперше у цьому році та вперше за час новорічно-різдвяного перемер’я грубо порушили Мінські домовленості і застосували по позиціях Збройних Сил України, окрім піхотного озброєння та мінометів, ще й артилерійські системи”.

“На Донецькому напрямку противник вів вогонь з артилерійської установки калібру 122 мм, важких мінометів та гранатометів біля Водяного, що на Приазов’ї. Біля Павлополя бойовики здійснили обстріл наших позицій зі 120-мм мінометів. Крім того, важкі міномети, гранатомети та ПТРД ворог застосував у районі шахти Бутівка, а 82-мм міномети і стрілецьку зброю – неподалік Кам’янки. З гранатометів різних видів та стрілецької зброї незаконні збройні формування прицільно стріляли біля Верхньоторецького”, – повідомили у штабі.

Зазначається, що на Луганському напрямку зафіксовано п’ять розривів від міномету калібру 82-мм довкола Новолуганського.
Загалом, минулої доби, зафіксовано 6 обстрілів укріплень Збройних Сил України. У одному випадку українські захисники були змушені відкривати вогонь у відповідь.