На Одещині СБУ затримала на хабарі посадовця районного підрозділу поліції

Світлина від Служба безпеки України.Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури викрили на хабарі начальника слідчого відділу одного з районних підрозділів Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Як повідомляє прес-центр СБУ, капітан поліції організував механізм систематичного вимагання грошей з фігурантів справ та їх родичів за закриття кримінальних проваджень: “Оперативники спецслужби задокументували факт отримання посадовцем першої частини хабара ‒ п`ятисот американських доларів”.

Як зазначається, правоохоронці затримали зловмисника поблизу службового приміщення під час отримання ним другої частини неправомірної вигоди у розмірі півтори тисячі доларів США. 

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру у скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

Операція щодо викриття зловмисника проводилась за підтримки підрозділу внутрішньої безпеки Нацполіції. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії