НАЗК виявило 264 порушення у звітах партій

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) за минулий рік за результатами аналізу звітів політичних партій про доходи і витрати склало 264 протоколи про адміністративні правопорушення.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

“За результатами аналізу звітів політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру протягом минулого року НАЗК склало 264 протоколи про адміністративні правопорушення”, – сказано в повідомленні.

Як зазначається, 170 протоколів були складені за правопорушення, передбачене ст.212-21 КУпАП (порушення порядку подання звіту партії про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру та фінансового звіту про надходження та використання коштів виборчого фонду).

Окрім цього, 86 протоколів – за ст.212-15 КУпАП (порушення порядку надання або отримання внеску в підтримку політичної партії), 8 протоколів – за ненадання інформації, документів, а також порушення термінів їх надання (ст.188-46 КУпАП).

“Звіти про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру політичні партії зобов’язані подати до НАЗК не пізніше, ніж на 40-й день після закінчення звітного кварталу”, – додали у відомстві.