МОК не допустив до участі 111 російських спортсменів

Міжнародний олімпійський комітет розробив список російських спортсменів, яких можуть запросити до участі в Олімпійських іграх у Пхьончхані цього року.

Про це повідомляється на сайті МОК.

Зазначається, що попередній список із 500 російських спортсменів скоротили на 111 осіб. Тепер МОК може допустити до Олімпіади 389 учасників з Росії.

“Більше 80 відсотків спортсменів у цьому списку не брали участь в Олімпійських Зимових Іграх Сочі 2014 року. Це показує, що це нове покоління російських спортсменів”, – вважають у МОК.

У решти 111 росіян ще не перевірені повторно тести на допінг з Сочі-2014 або МОК ще не отримав їхніх зданих допінг-проб.

В Олімпійському комітеті наголосили, що поставилися дуже серйозно до відбору російських спортсменів.

“Усі наші рішення були прийняті консенсусом групи стосовно кожного окремого спортсмена, кожен з яких розглядався анонімно”, – розповіла голова групи, яка обирає спортсменів РФ, Валері Фурнерон.

За її словами, у середньому, ця група російських спортсменів здала більше тестів на допінг, ніж спортсмени з будь-яких інших країн.

5 грудня 2017 року Міжнародний олімпійський комітет призупинив членство Олімпійського комітету Росії в організації і відсторонив збірну РФ від участі у зимових Іграх-2018.