Китай звинуватив США у загрозі національної безпеки

Офіційний представник Міністерства закордонних справ Китайської Народної Республіки Лу Кан у суботу, 20 січня, звинуватив Військово-морські сили Сполучених Штатів в тому, що американський ракетний есмінець без дозволу уряду КНР зайшов в територіальні води Китаю, створивши тим самим загрозу суверенітету та національної безпеки китайської держави.

«Увечері 17 січня американський есмінець увійшов у води КНР в 12 морських милях від острова Хуанянь без дозволу китайського уряду. Китайські ВМС відповідно до закону виробили щодо американського судна перевірку «свій-чужий» і зробили попередження, щоб він покинув відповідні води», — йдеться в заяві китайського зовнішньополітичного відомства.

Як зазначається, провокаційні дії корабля США поставили під загрозу безпеку суден і моряків, які виконували планові військові навчання в даному районі.

«Ми рішуче закликаємо США негайно виправити їх помилку і припинити такі провокації, щоб не завдавати шкоди двостороннім відносинам, а також регіонального миру і стабільності», — підкреслили в китайському дипломатичному відомстві.