Україна денонсувала 35 українсько-російських документів

Україна денонсувала 35 українсько-російських документів, ще вісім мають бути денонсовані найближчим часом.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на річній підсумковій прес-конференції щодо діяльності українських дипломатів, передає DW.

“Станом на кінець 2017 року, якщо я не помиляюся, ми вже денонсували 35 різних документів із Росією, зокрема міждержавні, міжурядові, міжвідомчі”, – повідомив очільник МЗС України.

Він додав, що в черзі на денонсацію – ще вісім українсько-російських документів.

“Головним пріоритетом роботи МЗС є і буде на цей рік утримання солідарності цивілізованого світу, міжнародного співтовариства у нашій боротьбі проти російської агресії – за нашу незалежність і територіальну цілісність”, – зазначив Клімкін.

За словами міністра, на полях Мюнхенської конференції з безпеки, яка запланована на 16-18 лютого, ймовірна зустріч міністрів закордонних справ Нормандського формату.

“Звичайно, говоритимемо про звільнення наших заручників і наших політичних в’язнів. Ось саме цим двом питанням була присвячена моя остання бесіда з паном Лавровим (міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров – 5.UA). Ми розмовляємо про те, щоб під час Мюнхенської конференції з питань безпеки зібратися у Нормандському форматі на рівні міністрів”, – розповів Клімкін.

Водночас, він зауважив, що наразі “чіткого бачення, якими будуть результати цієї зустрічі, немає”.