Сьогодні в ПАРЄ розглянуть українське питання

23 січня під час засідання Парламентської асамблеї Ради Європи буде представлено звіт “Гуманітарні наслідки війни в Україні”, який підготував депутат литовського сейму і Парламентської асамблеї Ради Європи Егідіус Варейкіс.

Про це йдеться на офіційному сайті ПАРЄ.

Звіт буде представлений на розгляд під час дебатів у вівторок у другій половині дня.

Основна увага у звіті приділяється тривожній гуманітарній ситуації в Україні, де понад 4 мільйони людей потребують гуманітарної допомоги внаслідок війни на сході країни та анексії Криму Російською Федерацією.

Він містить аналіз виконання рекомендацій, викладених у трьох попередніх звітах, прийнятих Парламентською Асамблеєю, які охоплюють різні аспекти гуманітарної ситуації в Україні, зокрема щодо внутрішньо переміщених, зниклих безвісти та затриманих осіб.

Рекомендації надаються для всіх сторін війни для забезпечення захисту цивільних осіб та їх повного доступу до основних послуг, звільнення та обмін всіх полонених та людей, затриманих під час війни, надання сім’ям зниклих без вісти необхідну інформацію та допомогу.

У доповіді особлива увага приділяється потребам людей, які були переміщені під час війни та анексії Криму. Прийняття комплексної стратегії вимушених переселенців, забезпечення їх політичних та соціальних прав та їх інтеграція має стати одним із пріоритетів українського уряду, сказано в резюме доповіді.