ЄС виділить 100 млн євро для Фонду енергоефективності України

Під час участі в міжнародному економічному форумі у Давосі Президент України Петро Порошенко зустрівся із Віце-президентом Європейської Комісії з питань Енергетичного союзу Марошем Шефчовічем.

Під час зустрічі йшлося про те, що Європейський союз намір виділити 100 млн євро для Фонду енергоефективності України, передає прес-служба Глави держави.

“Співрозмовники висловили задоволення у зв’язку із завершенням роботи, необхідної для запуску Фонду енергоефективності України, до якого ЄС має намір внести 100 млн євро”, – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що співрозмовники обговорили шляхи подальшої інтеграції енергетичного ринку України до ринку ЄС, а також можливі механізми приєднання України до Енергетичного союзу ЄС.

“Президент наголосив, що Україна віддана подальшому реформуванню енергетичної галузі відповідно до своїх зобов’язань у рамках Договору про заснування Енергетичного Співтовариства та Угоди про асоціацію з ЄС”, – інформує прес-служба.

Порошенко подякував ЄС та особисто Єврокомісару за незмінну підтримку України на шляху впровадження реформ в енергетичній сфері та зміцнення енергетичної незалежності.