Білий дім розгляне меморандум про перевищення повноважень ФБР

У Білому домі у вівторок почнуть вивчати секретний меморандум конгресменів-республіканців про перевищення повноважень співробітниками ФБР, які займаються справою щодо втручання РФ у президентські вибори 2016 р.

Про це в ефірі телеканалу CNN повідомила радник президента США Дональда Трампа Келліенн Конуей. Вона зазначила, що у президента і його юридичних радників є п’ять днів на розгляд документа та прийняття рішення про його публікацію.

У свою чергу інформоване джерело повідомило CNN, що Трамп, швидше за все, підтримає публікацію меморандуму.

Напередодні конгресмени-республіканці, які засідають в комітеті з розвідки палати представників, проголосували за публікацію секретного меморандуму, складеного ними на підставі документів ФБР і міністерства юстиції США.

За їх словами, в меморандумі зібрана інформація, яка доводить, що співробітники ФБР, які розслідують справу про “російське втручання” у вибори в США, вдавалися до неправомочних методів стеження.

У свою чергу члени Демократичної партії звинуватили республіканців в тому, що, проголосувавши за публікацію меморандуму, вони піддали небезпеці національну безпеку США.

“Комітет проголосував за те, щоб поставити особисті інтереси президента, а може і їх власні політичні інтереси, вище інтересів країни”, – заявив в понеділок лідер демократів у комітеті Адам Шифф.

При цьому раніше, публікацію меморандуму підтримав спікер палати представників Конгресу США Пол Райан.

“Я думаю, ми повинні розсекретити (меморандум – ред.). Це дасть нам підзвітність, це дасть нам прозорість і допоможе вирішити всі проблеми з ФБР”, – сказав він.