Правоохоронці встановили імена бойовиків, які розстріляли у Слов’янську чотирьох мирних жителів

Правоохоронці встановили особи трьох бойовиків, які у 2014 році розстріляли у Слов’янську чотирьох мирних жителів.

Про це повідомляє головне управління Нацполіції в Донецькій області.

За даними поліції, вони оголошені у розшук, їм загрожує довічне позбавлення волі.

“Молодих чоловіків, членів релігійної організації, терористи викрали, катували та вбили в червні 2014 року. Тіла жертв були знайдені в братській могилі разом з іншими вбитими місцевими мешканцями місяць потому, після звільнення міста від окупації. Серед 14 тіл (12 чоловіки і 2 жінки) рідні упізнали чотирьох служителів місцевої церкви, які були викрадені бойовиками більше місяця тому. Весь цей час близькі не знали, що з ними, та сподівалися, що вони повернуться з полону «ДНР»”, — йдеться у повідомленні.

Правоохоронцями було встановлено, що хлопців катували, а на ранок вивезли за місто та розстріляли з автоматів прямо в автомобілі, який загорівся.

“Було встановлено, що розстрілювали заручників троє терористів – двоє жителів Слов’янська та один з Макіївки. Під час окупації вони будували укріплення для бойовиків, чергували на блокпостах міста, а також займалися бандитизмом та вбивали людей”, — повідомляється у Нацполіції.

Зловмисникам заочно оголошено про підозру відразу за 5 статтями Кримінального кодексу України – 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), 127 (катування), 115 (умисне вбивство), 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), ч.4 ст. 187 (розбій).