Трампа знову висунули на Нобелівську премію миру

Президент США Дональд Трамп третій рік поспіль буде перебувати в числі кандидатів на присудження Нобелівської премії миру.

Про те, що глава Білого дому номінований на престижну нагороду, виданню Nettavisen повідомив директор норвезького Інституту дослідження проблем світу Хенрік Урдаль.

“Я можу підтвердити, що нас повідомили про висунення Трампа і що він був номінований на премію. Тим не менше я нічого не можу повідомити про те, хто стоїть за його висуненням, оскільки це конфіденційна інформація. Можу сказати лише, що Трампа висунув американець”, – заявив виданню Урдаль.

За словами експерта, Трамп був висунутий на премію тою людиною і з тим же формулюванням, що і в 2017 році – за прихильність ідеології “боротьби за мир за допомогою сили”, а також нібито заплановане відродження Стратегічної оборонної ініціативи США, що передбачає створення орбітальної “надсекретної зброї, здатної нейтралізувати ядерні арсенали”.

У 2017 році лауреатом нагороди стала Міжнародна кампанія по забороні ядерної зброї (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons, ICAN).