У Криму тоне суховантаж під прапором Молдови з українцями на борту

У Криму біля берегів Феодосії в Чорному морі тоне суховантаж BERG під прапором Молдови.

Цю інформацію підтверджує онлайн-сервіс зі стеження за суднами. Суховантаж BERG під прапором Молдови, IMO: 8896039 близько 11 години вечора 31 січня зайшов до Феодосійської бухти, інформує MarineTraffic.

Як мовиться в повідомленні на сайті відкритої бази даних суден і портів FleetMon, суховантаж турецької компанії BERG рухався в турецький порт Бандирма із закритого порту Керч. Як випливає з даних спостереження за судном, 28 січня BERG перебував у російському порту Азов.

На борту суховантажу був екіпаж у складі 12 осіб, в тому числі громадян України і Азербайджану.

Судно отримало пошкодження корпусу, воно стоїть на якорі в феодосійській бухті, екіпаж евакуювали, повідомляє «РИА Крым» із посиланням на помічника начальника Управління МНС Росії в Криму Володимира Іванова. За його словами, зараз проводять обстеження корпусу.

Про причини і характер інциденту, через який судно отримало пошкодження корпусу і було змушене кинути якір неподалік Феодосії, не повідомляється.

За даними синоптиків, в Криму 31 січня був зафіксований сильний північно-західний вітер 22-27 м/с.

Прокуратура АРК і Міністерство закордонних справ України поки не коментували повідомлення про захід іноземного судна в закритий порт Керч і присутність українських громадян серед членів екіпажу суховантажу.

У період з 1 грудня 2017 року до 1 січня 2018 року 26 вантажних суден порушили чинну заборону на захід до портів анексованого Криму, повідомило 4 січня Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

З липня 2014 року уряд України офіційно припинив функціонування всіх портів анексованого Росією Криму, гавані півострова закриті для міжнародного судноплавства.

Крим реалії