Свідок у справі “діамантових прокурорів” заявляє, що працівники прокуратури Київщини вимагали гроші від підприємців

Народний депутат України В`ячеслав Константиновський, який є свідком у справі «діамантових прокурорів», заявляє, що працівники прокуратури Київської області через посередника вимагали у підприємства, яке займається очищенням русел водоймищ та видобутком піску на Київщині, гроші за надання змоги спокійно працювати без зайвих перевірок.

Про це він заявив сьогодні у Голосіївському районному суді Києва, де свідчив у справі “діамантових прокурорів”.

За його словами, навесні минулого року йому зателефонував знайомий, з яким він колись вів ресторанний бізнес, і поінформував, що в офіс його фірми прибули працівники прокуратури, а також невідомі озброєні люди спортивної статури у спортивній формі та попросив втрутитись у зв`язку з ситуацію.

За словами Константиновського, коли він прибув на місце події, правоохоронці йому нічого не пояснили з приводу причини обшуку, а невідомі молодики погрожували фізичною розправою.

Як зазначив свідок, враховуючи такий перебіг подій, він написав кілька запитів для надання пояснень до МВС, СБУ, Генпрокуратури.

Також депутат повідомив, що пізніше йому зателефонував його знайомий і заявив, що невідомі працівники Київської області через посередника вимагають по 100 тис. грн щомісяця за надання можливості забрати заарештовану техніку і працювати без зайвих перевірок, але й також паралельно вимагали 200 тис. доларів сплатити одноразово за те, що ситуація з обшуком була піддана розголосу.

Константиновський заявив, що після цього він написав відповідну заяву на ім`я заступника генпрокурора Давіда Сакварелідзе, після чого було відкрито відповідне кримінальне провадження.

Відповідаючи на запитання сторін-учасниць процесу, свідок заявив, що раніше не знав, яким бізнесом займається його знайомий, вирішив допомогти йому через те, що до офісу прибули невідомі озброєні люди, грошей від нього в якості нагороди за допомогу не отримував.

На даний час разі в судовому засіданні розпочався допит іншого свідка Олександра Кириленка.

Нагадаємо, колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця і екс-першого заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна затримали 5 липня 2015 року за отримання хабара в розмірі 3 млн 150 тис. грн.

Також під час обшуків у Шапакіна було вилучено 400 тис. дол., а у Корнійця – значну кількість ювелірних виробів, 65 діамантів і автомат Калашнікова.
Крім того, було затримано підприємця Валерія Гібаленка, якого підозрюють у посередництві при передачі хабара.

4 січня Генеральна прокуратура передала провадження стосовно так званих ”діамантових прокурорів” до суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.