Кім Чен Ин запросив президента Південної Кореї до КНДР

Кім Чен Ин передав  президенту Південної Кореї Мун Чже Іну листом особисте запрошення відвідати КНДР.

Листа передала молодша сестра лідера Північної Кореї, повідомляє Reuters.

Зазначається також, що південнокорейський президент прийняв запрошення.

Президент Південної Кореї  прийняв у себе офіційну делегацію Північної Кореї, до складу якої увійшла також і сестра лідера КНДР Кім Йо Ин. Рівень делегації став найвищим з часу закінчення Корейської війни. Також першим в історії став і візит члена сім’ї лідера КНДР до Південної Кореї.

Глава Південної Кореї зустрів делегацію КНДР в президентському палаці. Сторони обмінялися рукостисканнями. До складу делегації, запрошеної до палацу, входить голова комітету з мирного об’єднання батьківщини Сон Гвон та голова державного комітету у справах фізичної культури і спорту Чве Хві.

9 лютого в південнокорейському Пхьончхані відбулася церемонія відкриття зимової Олімпіади. Північну Корею на змаганнях представлять 22 спортсмена. Участь країни погодили на переговорах Пхеньяна і Сеула в січні.

На відкритті була присутня делегація КНДР. Зазначимо, що віце-президент США Майк Пенс уникнув зустрічі з главою делегації КНДР Кім Ен Намом під час урочистої вечері, присвяченої відкриттю зимової Олімпіади.

Пенс, який очолив американську делегацію на Іграх, провів на заході п’ять хвилин і не підходив до представника Північної Кореї для рукостискання. При цьому президент Південної Кореї Мун Чже Ін поспілкувався з Кім Ен Намом.