Спостерігачі ОБСЄ зафіксували застосування “Градів” на Донбасі

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в період з 19:30 7 лютого по 19:30 8 лютого зафіксували за добу близько 740 вибухів в Донецькій області.

Про це йдеться у звіті місії.

«У Донецькій області місія констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом, одночасно зафіксувавши більшу кількість вибухів – близько 740 проти, орієнтовно, 420», – зазначається в звіті.

Порушення були зафіксовані біля Донецької фільтрувальної станції, Широкіно, в районі шахти «Жовтнева», біля Світлодарська, Ясинуватої, Горлівки та Александрополя.

«Увечері 7 лютого, перебуваючи в н. п. Світлодарськ (підконтрольний уряду, 57 км на північний схід від Донецька), спостерігачі чули і бачили 60 вибухів, оцінених як постріли з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ; БМ-21 «Град», 122 мм), у 5-7 км на північний схід 180 вибухів, оцінених як розриви ракет РСЗВ (БМ-21), у 5-7 км на південний схід приблизно 180 вибухів (150 оцінені як розриви артилерійських снарядів)», – йдеться у звіті.

У той же час, в Луганській області СММ констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (приблизно 1740).