У Чернігові затримали групу злодіїв, які викрали з банкоматів близько 1 млн грн

Сьогодні, 10 лютого, у Чернігові оперативники карного розшуку поліції Чернігівщини спільно з працівниками Київського управління Департаменту кіберполіції затримали двох зловмисників, які за допомогою шкідливого програмного забезпечення, надавали команду банкомату на видачу готівки.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Загалом, таким чином за два місяці вони заволоділи сумою у майже мільйон гривень. За даним фактом розпочато кримінальне провадження.

Поліцейські встановили, що злочинна група, у складі двох осіб, механічно пошкоджувала банкомати та отримувала доступ до сервісного роз’єму. Після цього, за допомогою шкідливого програмного забезпечення, вони давали команду на видачу готівки.

Поліцейські провели комплекс оперативно-технічних заходів та за його результатами встановили осіб, причетних до крадіжок з банкоматів. Крім того, для приховання своєї злочинної діяльності зловмисники використовували підроблені документи та постійно змінювали місце проживання.

Сьогодні, 10 лютого, поліцейські затримали зловмисників. Встановлено, що група діяла з середини грудня 2017 року. Напередодні, вони за такою схемою викрали 200 тисяч гривень у одному із банкоматів райцентру Чернігівської області. Під час затримання у підозрюваних вилучено готівку та флеш картку, на якій знаходилось програма зі шкідливим програмним забезпеченням.

Наразі поліція продовжує проводити комплекс заходів, спрямованих на встановлення і затримання інших учасників злочинної групи та вилучення речових доказів.

Правоохоронці обґрунтовано підозрюють цю групу у причетності до вчинення кількох аналогічних крадіжок в різних районах області.

Триває досудове розслідування у межах розпочатого кримінального провадження.