Літак “Саратовских авіаліній” розбився в Підмосков’ї, 71 осіб загинуло

Пасажирський літак “Саратовских авіаліній” розбився після вильоту з “Домодєдово” в Орськ, повідомляє “Інтерфакс”.

Ймовірно літак розбився в районі села Аргуново. Шансів вижити у членів екіпажу і пасажирів не було.

Раніше повідомлялося, що Ан-148 зник з екранів радарів після вильоту з Москви в Орськ. Зв’язок з екіпажем встановити не вдалося. На борту знаходилося 71 осіб – 65 пасажирів і шість членів екіпажу.

Очевидці повідомили в екстрені служби про падіння літака в Раменському районі Підмосков’я.

Глава міста Орська Андрій Одинцов підтвердив, що всі пасажири потерпілого в Підмосков’ї літака “Саратовских авіаліній” були жителями Оренбурзької області. “Це всі жителі Оренбурзької області”, – сказав Одинцов в ефірі телеканалу “Росія-24”.

“Аеропорт знаходиться в місті Орську, але у нас поруч знаходиться ще кілька міст, з яких люди прилітають саме в аеропорт міста Орська, – додав він, – тому основне завдання – звірити списки пасажирів, встановити їх адреси та знайти родичів”.

АТ “Саратовські авіалінії” створено в травні 1994 року, виконує перевезення всередині Росії і міжнародні чартерні рейси. Парк авіакомпанії включає п’ять літаків Ан-148-100, сім Як-42 і два Embraer-190.

Довідка: Ан-148 – близькомагістральний регіональний літак, розроблений в АНТК імені О.К. Антонова (Україна). Оснащується двома двоконтурними турбореактивними двигунами. Здатний перевозити до 85 пасажирів. Перший серійний літак піднято в небо з аеродрому Воронезького акціонерного літакобудівного товариства (ВАЛТ) в перший випробувальний політ 19 липня 2009 року.

Зі стапелів підприємства зійшли 29 літаків Ан-148 різних модифікацій, серед експлуатантів – спеціавіаотряд “Росія”, МНС і ФСБ.

ВАСО виконує замовлення Міноборони РФ на поставку 15 літаків Ан-148-100Е.