У Швеції український журналіст представив фільм про анексію Криму

У Швеції український журналіст із Криму, координатор української громадської організації «Стоп корупції» Роман Бочкала презентував свій фільм про анексію півострова.

Про це він написав 9 лютого на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що фільм представив науковим співробітникам CBEES – університету Стокгольма, в якому вивчаються країни Балтії і Східної Європи.

«В більшості своїй у шведському суспільстві є чітке розуміння – Україна жертва російської агресії. Презентував свій фільм про захоплення півострова. Документальні свідчення учасників подій. В Україні він демонструвався два роки тому. Для шведів це все в новизну. Вони не глибоко в матеріалі. І це не дивно. Україна пішла з перших шпальт європейської преси. І так, відчувається втома від нашого питання. Потрібно нагадувати про себе», – написав Бочкала.

 Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними – засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.