Білорусь хоче направити своїх миротворців на Донбас

Білорусь може направити своїх миротворців на Донбас при виконанні низки умов, зокрема – за згодою РБ ООН і України.
Про це заявив міністр оборони Білорусі Андрій Равков на прес-конференції в Мінську, передає “Інтерфакс“.

“Необхідно обов’язкове виконання певних умов. А саме, рішення РБ ООН, згода країни, куди направляються миротворці, і країни, яка направляє миротворців”, – сказав Равков.

За словами міністра, при виконанні цих умов, влада Білорусі “готова виконати свої завдання”.

Глава військового відомства додав, що в Збройних силах Білорусі є миротворча рота у складі 100 осіб, при цьому 50 осіб – це постійний склад і 50 осіб – змінний склад.

“Це підрозділ готовий виконувати завдання в будь-якій точці світу”, – підкреслив Равков.

Нагадаємо, 5 листопада 2017 року, Президент України Петро Порошенко обговорив з Державним секретарем Сполучених Штатів Америки Рексом Тіллерсоном розміщення миротворців на Донбасі.

30 листопада, Спеціальний посланник президента США по Україні Курт Волкер заявив, що Росія мусить вивести свої сили з Донбасу, аби миротворча місія ООН змогла розпочати свою роботу. Волкер наголосив на тому, що американська адміністрація виступає за те, щоб в разі розміщення на сході України миротворчої місії ООН в її склад не включали громадян Росії.

12 лютого, Організація Об’єднаних Націй опублікувала доповідь, згідно з якою для врегулювання ситуації на Донбасі необхідно 20 тисяч миротворців та чотири тисячі поліцейських.

Війна на Донбасі розпочалася від квітня 2014 року. Його жертвами стали понад 10 тисяч людей. Україна та Захід звинувачують Росію в підтримці сепаратистів зброєю та особовим складом. Москва заперечує це, визнаючи наявність у складі проросійських бойовиків своїх громадян, яких називає «добровольцями».