САП проситиме для Труханова тримання під вартою з альтернативою застави у 50 млн гривень

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подали до Солом’янського районного суду Києва клопотання про обрання меру Одеси Геннадію Труханову запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 50 млн гривень.

Про це керівник САП Назар Холодницький повідомив сьогодні на брифінгу в Києві.

«Прокуратура клопотатиме про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в 50 млн гривень для Одеського міського голови, 30 млн для його заступника і 10 млн кожному з інших учасників вказаної схеми із вказаного провадження», – заявив він.

«Справи будуть слухатися, ймовірніше, у Солом’янському районному суді (Києва). Сподіваюся, що буде сьогодні, оскільки по Одеському міському голові клопотання вже доставлено до суду, чекаємо розподілення на конкретного суддю, і сподіваємося сьогодні також встигнути доправити клопотання про обрання запобіжного заходу його заступнику», – додав Холодницький.

Нагадаємо, 13 лютого 2018 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили Одеському міському голові про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч.5 ст.191 КК України.

За версією слідства, зазначені особи можуть бути причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси. Так, у вересні 2016 року мерія Одеси придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу ДП «Завод «Краян», за 185 млн грн у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованим ліквідатором держпідприємства, за 11,5 млн грн.

Отримані від мерії 185 млн грн фірма-продавець спробувала перерахувати компанії з ознаками фіктивності, керівник якої наразі перебуває в зоні АТО.

Завдяки вжитим заходам вдалось запобігти цій спробі легалізації й домоглися накладення арешту на рахунки приватної компанії-продавця будівлі. З того часу постійно вчиняються спроби зняти арешту з рахунків, в тому числі  шляхом раптової зміни ціни договору у січні 2018 року.