Віце-президент ПАР Рамафоса став на чолі держави

Віце-президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса став на чолі держави.

Про це повідомляє Reuters.

Це рішення було прийнято під час спеціального засідання парламенту. Передбачається, що вже у п’ятницю, 16 лютого, новий президент ПАР виступить з посланням до нації.

“Питання, які ви порушили, питання, пов’язані з корупцією, питання відновлення наших державних підприємств, і дії, пов’язані із захопленням держави (впливом на торгівлю), – це проблеми, які перебувають на екрані нашого радару”, – заявив Рамафоса.

Рамафоса був віце-президентом Південно-Африканської Республіки з 2014 по 2018 рік. Також є президентом правлячої партії “Африканський національний конгрес” з 18 грудня 2017 року.

Президент Південно-Африканської Республіки Джейкоб Зума пішов у відставку після того, як правляча партія “Африканський національний конгрес (АНК) дала йому 48 годин на ухвалення рішення про дострокове і добровільне складення обов’язків.

Правляча партія ПАР дала президенту Джейкобу Зумі 48 годин на те, щоб піти у відставку, інакше його б зняли з посади. У парламенті вже кілька разів намагалися оголосити імпічмент через підозри щодо Зуми в корупції і шахрайстві.