Футбол : маріупольці покарали господарів з рахунком 3:0

Перший офіційний матч у 2018 році був вкрай важливий для обох команд.

Після перемоги «Сталі» напередодні різко загострилася ситуація в нижній частині турнірної таблиці, і «Зірка» вже не може відчувати себе так спокійно, як це було хоча б двома днями раніше.

Маріупольці ж в разі успіху за очками ставали врівень з «Олімпіком» та «Вересом», а якщо рахувати очки «втрачені», то навіть мали б перед своїми конкурентами перевагу.
Азовці без розкачки включилися в гру – відразу ж заробив пресинг, та й в середині поля гості не дозволяли кропівнічанам спокійно працювати з м’ячем. І дуже швидко були сповна винагороджені за свою працю. Чурко на правому фланзі отримав передачу на хід, і, увійшовши в штрафну, прострілив уздовж воріт. Удар Тотовицького в кидку відбив Паст, але вийшло прямо на Борячука, який без перешкод вразив відкритий кут воріт.
Відкривши рахунок, маріупольці трохи послабив хватку, цього було достатньо, щоб господарі заграли активніше, і перший гольовий момент не змусив себе чекати. Разсадкін отримав передачу з глибини в штрафну, прийняв м’яч, але другим дотиком пробив не кращим чином, м’яч покотився в бік від воріт, і реальний шанс відігратися був упущений. Подібне марнотратство незабаром продемонстрував і Білоног, коли на 24-й хвилині зліва увірвався в штрафну, пробив, але м’яч покотився поруч з дальньою стійкою.
А ось маріупольці карали господарів за помилки в обороні нещадно. На 26-й хвилині Білий закинув м’яч у штрафну, Братков намагався вибити його, але вийшла передача на Борячука, який ударом в дотик пробив без шансів для Паста. Через хвилину, якби не Паст, у «Зірки» були б ще більші неприємності, але голкіпер кропивничан врятував свої ворота при виході Чурко один на один.
Висновки Романом Монаревим при такому розвитку подій були зроблені заміною Веремєєва на Збуня. Той дуже активно увійшов у гру, але одного старання було недостатньо, щоб допомогти «Зірці» змінити цифри на табло.
З ентузіазмом почали другий тайм господарі, однак в атаці далі безадресних навісів у штрафну «Маріуполя» справа не йшла. Гості ж спокійно тримали ситуацію під контролем, і на 57-й хвилині нанесли ще один удар по «Зірці». Тотовіцкій однією передачею розрізав всю оборону господарів, ніж вивів Борячука один на один з пастою. Далі все було справою техніки – удар в дотик, і на табло вже 0: 3.
Судячи з того, яка на полі йшла гра, вона була зроблена. Маріупольці спокійно віддали супернику середину поля, коли м’яч опинявся у гостей, вони вважали за краще його надійно тримати його у себе – це і економила сили, і вбивало час.
0: 3 – несподівано нескладної вийшла гра в Кропивницького для команди Олександра Бабича, яка витіснила «Олімпік» з першої шістки. Але у команди Романа Санжара ввечері в неділю є ще гра – в Києві проти «Динамо».