У Каннах відкривається 69-й міжнародний кінофестиваль

В основному конкурсі представлять свої фільми режисери Педро Альмодовар, Джим Джармуш, Кен Лоуч, Пол Верхувен, Жан-П`єр і Люк Дарденни і актор Шон Пенн, передає Російська служба Бі-Бі-Сі.

Міжнародне журі цього року очолює австралійський режисер Джордж Міллер, автор фільмів ”Божевільний Макс. Дорога люті”.

Відкривається Канський фестиваль прем`єрою картини Вуді Аллена ”Красиві люди” за участю Джессі Айзенберга і Кірстен Стюарт.

Особливого вшанування буде удостоєно культовий фільм Клода Лелуша ”Чоловік і жінка”, якому в цьому році виповнюється рівно 50 років – півстоліття тому він був вперше показаний на Канському фестивалі й здобув головний приз – ”Золоту пальмову гілку”.
Фестиваль завершиться 22 травня.

Також на кіноринку 69-го Канського міжнародного кінофестивалю працюватиме Український павільйон, також відбудуться заходи, пов`язані з українським кіно.
В павільйоні буде представлено каталог «Українські фільми 2015-2016», виданий спеціально до 69-го Канського міжнародного кінофестивалю Національним центром Олександра Довженка.

Крім того, на кіноринку в Каннах відбудуться покази українських фільмів: «Гніздо горлиці» Тараса Ткаченка, «Моя бабуся Фанні Каплан» Альони Дем`яненко і «Тепер я буду любити тебе» Романа Ширмана.

Також відбудуться ринкові покази фільму «Гетьман» Валерія Ямбурського (автор сценарію та продюсер Віктор Веретенніков) і повнометражного 3D-анімаційного фільму «Микита Кожум`яка» Манука Депояна.

10 українських режисерів фільмів короткого метру зможуть особисто представити свої роботи в секції Short Film Corner. Показ короткометражного кіно розбито на 2 блоки, перегляд буде проходити 18 та 19 травня.

Серед іншого, 14 травня в українському павільйоні запланована презентація кінофестивалю «Молодість».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.