Прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо фігуранта подій 2 травня в Одесі

Прокуратура Одеської області направила до Київського районного суду м. Одеса обвинувальний акт стосовно одного з фігурантів подій 2 травня 2014 року.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

“Так, громадянин М. підозрюється у готуванні до організації масових заворушень у 2014 році, а також в умисних діях і публічних закликах до зміни меж території та державного кордону України, повалення конституційного ладу”, – йдеться в повідомленні.

На теперішній час обвинувачений перебуває під вартою за клопотанням прокуратури. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Одеській області.

За інформацією “Інтерфакс-Україна“, йдеться про громадянина Росії Євгена Мефьодова.

Його справа була виділена в окреме провадження у зв’язку з процесом обміну між Україною та ОРДЛО.

Мефьодов був серед 20 антимайданівців, яких звинувачували в організації і участі в масових заворушеннях, що відбулися 2 травня 2014 року в центрі Одеси, – але цю групу міський суд Чорноморська 18 вересня виправдав.

Під час зачитування вироку Мефьодова, виправданого судом у справі про масові заворушення, знову затримали співробітники СБУ.

Мефьодову інкримінують посягання на територіальну цілісність і недоторканність України – ст. 110 КК.

2 травня 2014 року в Одесі під час масових заворушень загинули 48 осіб і понад 200 було поранено. Більшість жертв трагедії загинули в Будинку профспілок. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані і навмисне сплановані.