Ліга Європи: Динамо – АЕК. Анонс

Представляємо анонс матчу-відповіді 1/16 фіналу Ліги Європи між Динамо і грецьким АЕКом.

Динамо – АЕК

22 лютого, 20:00. Київ, НСК “Олімпійський”

Головний арбітр: Матей Юг (Словенія)

Телетрансляція на каналі “Футбол 1”.

Перший матч

Грецька частина протистояння завершилася нічиєю – 1:1. Динамо в першому таймі реалізувало один з нечисленних моментів зусиллями Дерліса Гонсалеса та Віктора Циганкова, а АЕК по перерві заслужено зрівняв рахунок – гол організували Христодулопулос і Айдаревіч, які вийшли на заміну.

Кадрова ситуація Динамо

Дискваліфіковані: немає

Травмовані: Сидорчук, Бущан, Піваріч, Мбокані, Самбрано

Дьємерсі Мбокані пропустив основну частину зимових зборів Динамо через травму та не зумів повноцінно повернутися до гри. На початку тижня форвард пройшов обстеження, після якого стало зрозуміло, що він не зіграє проти АЕКа. Як не складно здогадатися – в нападі знову вийде Мораєс, ставка на Бєсєдіна малоймовірна.

Олександр Хацкевич повідомив, що Карлос Самбрано також не готовий грати, а Йосіп Піваріч повернувся до тренувань в загальній групі, але повністю не відновився. На щастя, Микола Морозюк за два матчі продемонстрував свою здатність ефективно закрити лівий фланг оборони.

Існує велика ймовірність, що й сьогодні Олександр Хацкевич довіриться тим же виконавцям, а стартовий склад буде ідентичний тому, який розпочинав матч у Афінах. Руслан Ротань і Беньямін Вербіч знову спостерігатимуть за грою в ролі глядачів, адже за правилами УЄФА не можуть бути заявлені на Лігу Європи.

Орієнтовний склад Динамо: Бойко – Кендзьора, Хачеріді, Кадар, Морозюк – Шепелєв, Буяльський – Гонсалес, Гармаш, Циганков – Мораєс.

Кадрова ситуація АЕКа

Дискваліфіковані: Враньєш, Лівая

Травмовані: Юханссон, Манталос, Чосіч, Коне, Лопеш

За тиждень список травмованих АЕКа майже не змінився. Юханссон і Манталос продовжують довготривале відновлення, Чосіч також ще не готовий повернутися на поле, а Панайотіс Коне та Елдер Лопеш, які травмувалися перед першим матчем з Динамо, працюють за ідивідуальною програмою.

Натомість є одна погана для українських вболівальників новина – вилікував застуду Масуд Шоджаеї, з яким атаки греків є значно гострішими. У чемпіонаті на вихідних він не грав, але в Києві Маноло Хіменес на нього розраховує. Іранець може вийти на поле під нападником замість Марко Ліваї, який пропускає цей матч через дискваліфікацію.

Центральний захисник Огнєн Враньєш, котрий у неділю провів феєричний матч, також відсторонений – його місце в парі з Лампропулосом повинен зайняти Дмитро Чигринський, який досить несподівано не потрапив у старт на першу частину поєдинку.

Орієнтовний склад АЕКа: Баркас – Гало, Чигринський, Лампропулос, Бакакіс – Сімоеш, Галанопулос – Христодулопулос, Шоджаеї, Бакасетас – Араухо.