Кабмін надав право 20 держорганам перевіряти бізнес

Кабінет Міністрів опублікував перелік органів державного нагляду, на які в 2018 році не поширюється дія Закону України Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.

Як зазначається, інспекції зможуть проводити перевіряючі Держпродспоживслужби. Але тільки в плані ветеринарно-санітарного контролю, державного нагляду (контролю) за додержанням санітарного законодавства, безпекою та окремими показниками якості харчових продуктів. Ще службі дали широкі можливості в рамках захисту прав споживачів, держнагляду у сферах карантину та захисту рослин.
З-під дії мораторію вивели майже всіх ключових ревізорів країни: Нацбанк, Державну фіскальну службу, Мінприроди, Антимонопольний комітет, Держспецзв’язку, Держекспортконтроль, Держархбуд, Держлікслужби, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення, Держгеонадра, Держгеокадастр, НКРЕКУ, НКЦПФР, Державіаслужба, Держаудитслужба, Держекоінспекція, Держслужба праці частково – Держслужбу з надзвичайних ситуацій.
Пояснюючи своє рішення, чиновники відзначили, що таким чином забезпечують контроль за “найбільш уразливими і ризикованими сферами суспільних відносин і виконання міжнародно-правових зобов’язань України”.