Макрон заявив про намір Франції продовжити боротьбу з терористами в африканському Сахеле

Франція продовжить протистояти терористам в зоні африканського Сахеля.

Про це заявив президент республіки Емманюель Макрон по прибутті на міжнародну конференцію з Сахелю, яка проходить в Брюсселі.

“Ми продовжимо наші операції разом з силами країн “сахельської п’ятірки”, щоб викорінити радикальний ісламізм у всьому регіоні”, – сказав він. Макрон зазначив, що вкрай важливо боротися з нелегальною торгівлею зброєю і наркотиками, так як “саме це підживлює тероризм”. “Що стосується теми безпеки, то Франція має намір підтвердити свої нові фінансові зобов’язання і наміри в сфері військового співробітництва”, – повідомив він.

Макрон подякував президенту Республіки Нігер Махамаду Іссуфу, який запропонував почати конференцію з хвилини мовчання в пам’ять про загиблих кілька днів тому в Малі французьких солдатів, які брали участь в операції “Бархан”.

Франція почала її влітку 2014 року спільно з урядами п’яти західноафриканських країн – Буркіна-Фасо, Мавританії, Малі, Нігеру і Чаду. Мета операції – продовження боротьби з мережею ісламістських угруповань, що діють на просторі від Лівії до Гвінеї-Бісау. На думку Парижа, активне переміщення бойовиків, зброї і наркотиків в слабо контрольованих зонах Сахеля і Сахари загрожує стабільності регіону, а також ставить під загрозу безпеку Франції.