До Сенату США внесли законопроект про співпрацю з Україною щодо кібербезпеки

Дзеркальну версію проекту «Закону про співробітництво з Україною з питань кібербезпеки» внесла до Сенату США група американських сенаторів.

Про це повідомляє у Facebook посольство України у США.

«Двопартійна група американських сенаторів на чолі з демократом Шерродом Брауном та республіканцем Патриком Туумі представила на розгляд Сенату дзеркальну версію проекту «Закону про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки», схваленого Палатою представників 7 лютого цього року. Документ спрямований на надання допомоги Україні в удосконаленні власної стратегії кібербезпеки, зокрема, що стосується посилення захисту комп’ютерних мереж органів державної влади, зменшення залежності України від російських інформаційних та комунікаційних технологій», – йдеться в повідомленні.

Для набрання чинності документ має бути підтриманий Сенатом і підписаний президентом США, зазначили в посольстві.

Як повідомляло ІА “Центр новин”, Конгрес США ухвалив законопроект про співпрацю з Україною в сфері кібербезпеки.

Законопроект визначає, що політикою США є надання допомоги урядові України в удосконаленні власної стратегії кібербезпеки.

Зокрема у напрямах встановлення найбільш сучасних безпекових оновлень на комп’ютерах органів державної влади, у тому числі систем програмного захисту, спрямованих на захист об’єктів критичної інфраструктури України.

Крім того, США можуть допомогти зменшити залежність України від російських технологій та “сприяти розширенню участі України у програмах обміну інформацією, що пов’язана з проблематикою кібербезпеки, та міжнародних зусиллях з протидії кіберзагрозам, а також розбудові нашою країною власних спроможностей у сфері кібербезпеки”.