Перелік підприємств, які визначені фондом держмайна для приватизації

Голова Фонду держмайна України Ігор Білоус в себе на сторінці у «Facebook» повідомив про державні підприємства, які  підлягають приватизації згідно прийнятого законопроекту 2319а-д.

«Рада прийняла у першому читанні законопроект 2319а-д, який гарантує проведення прозорої і вигідної для держави приватизації”, – написав він.

За його словами, Одеський припортовий завод (ОПЗ) може бути виставлений на продаж уже у квітні.

«Якщо за два тижні законопроект буде прийнято в цілому, можна говорити про виставлення ОПЗ на продаж вже у квітні», – зазначив Біловус.

Як повідомлялося, уряд України наприкінці вересня затвердив перелік підприємств, які підлягають приватизація.

До нього входить: 78,29% акцій “Центренерго”, 99,567% Одеського припортового заводу і 99,995% “Сумихімпром”, а також пакети акцій “Харківобленерго” (65,001%), “Запоріжжяобленерго” (60,248%), “Миколаївобленерго” (70%), “Хмельницькобленерго” (70,009%), “Тернопільобленерго” (50,999%) і держпідприємство “Дніпропетровський науково-виробничий комплекс “Електровозобудування”.

Затверджений у середині вересня оновлений графік приватизації передбачав проведення вже в листопаді 2015 року конкурсів з елементами аукціону з продажу чотирьох обленерго, зокрема “Миколаївобленерго”, “Хмельницькобленерго”, “Харківобленерго” і “Тернопільобленерго”, а також 99% акцій Дніпродзержинської ТЕЦ.

На грудень фонд намічав конкурсну приватизацію 94,567% ОПЗ, а також 68,29% ПАТ “Центренерго”.

Окрім цього, на конкурс у грудні також планувалося виставити “Сумихімпром”, “Запоріжжяобленерго”, 91,596% ВАТ “Акціонерна компанія “Свема”, 94,99% Одеської ТЕЦ, 94,833% Херсонської ТЕЦ і 95% Миколаївської ТЕЦ.

Проте цей графік був порушений нібито через те, що Парламент уже близько півроку затягує внесення змін до приватизаційного законодавства, зокрема, про відмову від попереднього біржового продажу 5-10% акцій та можливості залучати радників.

Інформаційне агентство «Центр новин»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.