Держдеп США схвалив продаж Україні комплексів Javelin на $ 47 млн

Державний департамент США прийняв рішення схвалити потенційний продаж Україні протитанкових комплексів Javelin орієнтовною вартістю $ 47 мільйонів доларів.

Україна має купити 210 протитанкових комплексів Javelin на 47 мільйонів доларів США, повідомляє прес-служба Пентагону.

Зазначається, що тепер сторони можуть укласти контракт.

“Державний департамент прийняв рішення схвалити потенційний продаж Україні протитанкових комплексів Javelin орієнтовною вартістю 47 мільйонів доларів”, – йдеться в повідомленні.

Пентагон додав, що відповідне повідомлення надсилається в конгрес США. Уточнюється, що рішення було прийнято у відповідь на запит українського уряду на покупку 210 Javelin.

Як повідомляло ІА “Центр новин”, 12 грудня 2017 року президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет на 2018 фінансовий рік. Документ передбачає надання Україні 350 млн дол. оборонної допомоги, зокрема санкціонує можливість передачі летальної зброї.

Javelin — американський переносний протитанковий ракетний комплекс (ППРК). Призначений для ураження бронетехніки і низьколітальних малошвидкісних цілей (вертольотів, БПЛА, гвинтомоторних літаків, що заходять на посадку). Вартість одного комплексу в комплекті з 6 ракетами становить 1,3 млн дол.