Наступного тижня Україну відвідає президент Австрії 

Федеральний президент Австрії Александер Ван дер Беллен 13-15 березня здійснить офіційний візит до України.

Про це повідомляє прес-служба посольства України в Австрії.

“Наступного тижня Федеральний президент Республіки Австрія Александер Ван дер Беллен та його дружина Доріс Шмідауер у супроводі міністра закордонних справ Карін Кнайссль та великої делегації з питань економіки та культури здійснять офіційний візит до України”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, в політичній частині візиту заплановані зустрічі з Президентом Петром Порошенком та Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом. У центрі переговорів стоятимуть багатогранні двосторонні відносини, а також відносини з ЄС, ситуація на сході України, Мінські домовленості, заплановано також підписання Угоди щодо співпраці в галузі культури та освіти, зазначається в повідомленні.

Візит розпочнеться у вівторок, 13 березня. На цей день заплановані спілкування з представниками громадянського суспільства та студентами, зустріч з представниками австрійської економіки та бізнесу, а також із австрійцями, залученими до роботи ОБСЄ та інших міжнародних організацій.

Офіційна частина візиту розпочнеться 14 березня прийомом з військовими почестями у Президента Порошенка, а також переговорами тет-а-тет двох Президентів та переговорами за участю делегацій.

Після обіду Президенти візьмуть участь в економічному форумі. Офіційна частина візиту в Києві завершиться переговорами з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.

На третій день перебування в Україні Президент Австрії з дружиною відвідають Львів, де заплановано візит до австрійської бібліотеки. В кінці свого перебування в Україні Федеральний президент прочитає доповідь та поспілкується зі студентами в Українському католицькому університеті.