Україна оштрафувала авіакомпанії Росії за порушення повітряного простору

Державна авіаційна служба України починаючи з 2015 року наклала 5,44 млрд грн штрафів на більш ніж 40 російських авіакомпаній, які порушили повітряний простір України. Про це в понеділок, 12 березня, повідомляє УНІАН.

Так, до компаній застосовуються штрафи за кожне порушення правил і порядку використання повітряного простору України в розмірі 136 тисяч гривень.
Серед порушників повітряного простору виявилися найбільші російські авіакомпанії: Аерофлот – Російські авіалінії, Уральські авіалінії, Саратовські авіалінії, авіакомпанія ЮТейр, авіакомпанія “Росія”, Нордавіа – регіональні авіалінії, “Глобус”, Ред Вінгс, авікомпанія Вім Авіа, авіаційна компанія “Ямал” та інші.
У Державіаслужбі уточнили, що вже накладено кілька тисяч штрафів і для їх стягнення відомство звертається до українських судів. Розгляд позовів в українських судах дозволить у подальшому звертатися в міжнародні.
Штрафи були накладені відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України №549/2015 року, введеного в дію від 2 вересня 2015 року, про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).