Спікер парламенту Естонії приєднається до ініціативи проти Nord Stream 2

Спікер парламенту Естонії Ейкі Нестор приєднається до заяви проти будівництва другої гілки газопроводу Nord Stream, підписаної раніше спікерами парламентів Латвії, Литви і Польщі, повідомляє BNS.

“Естонія вважає Nord Stream 2 політичним проектом. Ми хочемо, щоб Рада Європейського союзу найближчим часом обговорив зміну директиви щодо газу”, – цитує BNS Е. Нестора.

Згідно із запропонованими поправками, всі трубопроводи, прокладені з держав, що не входять в Європейський союз, повинні відповідати положенням енергетичного законодавства Європейського союзу.

“Я повідомив колегам про своє рішення підписати спільну заяву”, – зазначив Е. Нестор.

Як повідомлялося раніше, 11 березня у Вільнюсі голова Сейму Литви Вікторас Пранцектіс, спікер Сейму Латвії Інара Мурнієце і маршал Сейму Польщі Марек Кухциньський підписали заяву проти будівництва газопроводу Nord Stream 2.

У заяві наголошується, що метою проекту є не диверсифікація джерел постачання газу, а збільшення енергетичної залежності Європейського союзу, особливо держав Центральної і Східної Європи, від Росії і, в зв’язку з цим, збереження їх уразливості.